Tuesday, November 07, 2006

invata de la altii,


Cineva spunea ca la fiecare 5 ani, informatiile dintr-un anumit domeniu se dubleaza. Asta inseamna ca trebuie sa fiu intr-o continua invatare pentru a nu ramane in urma.
Imi doresc sa studiez acei oameni ce au reusit acolo unde doresc si eu sa reusesc. Sunt sigura ca voi invata de la ei ce sa fac si ce sa nu fac.
Am dat din intamplare peste cateva idei legate de asta, sper sa va ajute si pe voi:
1. Nu te departa de persoanele a caror experienta este mai mare decat a ta. Este cert faptul ca de multe ori suntem nesiguri pe anumite lucruri, este normal, nu ai cum sa stii tot dar trebuie sa fim atenti ca nu cumva nesiguranta aceasta sa fie interpretata ca aroganta.
2. Nu incerca sa-i impresionezi pe ceilalti cautand sa fi egalul intelectului lor. Daca in timpul unei discutii te simti intimidat, asculta cu atentie, pune intrebari, vorbeste doar despre ceea ce stii si acorda atentie la ceea ce nu cunosti. Data viitoare vei fi cu cel putin atat mai avansat.
3. Nu intra in clasa daca nu ti-ai facut temele. Cand Dumnezeu va incepe sa te ridice, pregateste-ti vorbirea, imbracamintea, gandirea. Consulta un prieten de incredere care intelege unde te afli si unde vrei sa ajungi. Slomon spunea "... un imparat are placere de un slujitor chibzuit...". Cu cat te pregatesti mai bine, cu atat mai multe oportunitati iti va da Domnul!

Ce sfaturi minunate nu?
Si la final un citat super: "Invata din greselile altora; viata este prea scurta sa la faci tu pe toate!"

0 Comments:

Post a Comment

<< Home